Mažas magnio kiekis padaro vitaminą D neaktyviu

2018/03/07 Kategorija: Apie vitaminą D

Įvairių maisto medžiagų poveikis organizmui paprastai yra koordinuotas (suderintas). Tam tikros maistingosios medžiagos absorbcija žarnyne ir tolesnis metabolizmas tam tikru mastu priklauso nuo to ar yra kitų maistinių medžiagų. Magnis ir vitaminas D yra dvi pagrindinės maistinės medžiagos, kurios yra būtinos įvairių organų fiziologinėms funkcijoms. Magnis padeda aktyvinti vitaminą D, kuris padeda reguliuoti kalcio ir fosfatų homeostazę, siekiant įtakoti kaulų augimą ir palaikymą. Visiems fermentams, kurie metabolizuoja vitaminą D, reikalingas magnis, kuris veikia kaip fermentinių reakcijų kepenyse ir inkstuose kofaktorius. Nustatyta, kad bet kurios iš šių maistinių medžiagų trūkumas yra susijęs su įvairiais sutrikimais, tokiais kaip skeleto deformacijos, širdies ir kraujagyslių ligos ar metabolinis sindromas. Todėl būtina užtikrinti, kad rekomenduojamas magnio kiekis būtų sunaudotas optimaliam vitamino D funkcionavimui.

http://jaoa.org/article.aspx?articleid=2673882